- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Stowarzyszenie Serowarów Farmerskich i Zagrodowych
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
dolnośląskieLegnicka 6554-206 Wrocław
NIP:
8943051280
REGON:
022346431
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje w rolnictwie ekologicznym
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Tożsamość i integracja społeczna
Opis dotychczasowej działalności:
Stowarzyszenie serowarów
Z potrzeby serca i pasji, a także z inicjatywy firmy Agrovis skrzyknęła się mała grupa pasjonatów-serowarów. 2 Sierpnia 2012, w obecności 15 założycieli i 8 pełnomocnictw ufundowaliśmy Stowarzyszenie Serowarów Farmerskich i Zarodowych. Na początku jednym z celów była organizacja Święto Sera i Wina we Wrocławiu, które ostatecznie udało nam się zorganizować we wrześniu 2014 roku. Mamy szczere nadzieje i chęci do kontynuowania tego wydarzenia.
Uczestniczymy w wielu wyjazdach studyjnych, gdzie mamy możliwość pooglądania doświadczonych serowarów z Polski i zagranicy. Corocznie celebrujemy festiwal „Czas na Ser”, który jest swego rodzaju świętem dla nas – serowarów. „Czas na Ser" to okazja smakować sery z różnych zakątków świata, niespotykane na polskim rynku. Jest to również okazja do spotkania się twarzą twarz z producentem, czy wymienić doświadczenia.
Pragniemy podnosić swoje kwalifikacje i doskonalić sztukę serowarstwa, a także dzielić się tą pasją z innymi. Jeżeli jesteś zainteresowany/na zachęcamy do współpracy. Tworzenie serów to nasza pasja.
Data rejestracji: 02.02.2017


wstecz |