- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji
Forma prawna:
Jednostka naukowa/ uczelnia wyższa
Adres siedziby:
mazowieckieul Stokłosy 302-787 Warszawa
NIP:
1130237103
REGON:
011860493
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w łańcuchach żywności
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Skrócone łańcuchy dostaw żywności
- Produkty ze znakami jakości
Opis dotychczasowej działalności:
Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji ma charakter uczelni biznesowej, przygotowującej absolwentów do pracy w kierowaniu, tworzeniu i zarządzaniu przedsiębiorstwami turystycznymi, sportowymi lub rekreacyjnymi. Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji powstała z połączenia trzech uczelni turystycznych.
Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. Mieczysława Orłowicza w Warszawie została utworzona w 1995 roku, uzyskując wpis do rejestru Uczelni Niepaństwowych MEN pod numerem 56. Założycielem WSTiR było Centrum Edukacji Turystycznej Sp. z o.o. Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji była pierwszą branżową uczelnią turystyczną, która otrzymała honorową nagrodę Polskiej Izby Turystyki „Globus ‘98” za osiągnięcia w kształceniu kadr turystycznych w Polsce. WSTiR została odznaczona Medalem za Zasługi dla Turystyki. Uczelnia otrzymała również wyrazy uznania od Polskiej Organizacji Turystycznej za osiągnięcia dydaktyczne oraz znaczący wkład w rozwój turystyki oraz podziękowania od Polskiej Izby Turystyki za współpracę oraz wkład wniesiony w rozwój polskiej turystyki.
Na naszej uczelni realizowane są badania i programy związane z turystyka, turystyką kulinarna, żywnościa tradycyjną, bazą gastronomiczną, noclegową i dziedzictwem kulinarnym regionów a szczególnie Mazowsza. Organizowane są konferencje i realizowane publikacje naukowe. Także tematyka prac dyplomowych studentów obejmuje wyżej wymienione zagadnienie. Na uczelni działaja koła naukowe i odbywaja się seminaria tematyczne.
Data rejestracji: 01.02.2017


wstecz |