- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Wielkopolski
Forma prawna:
Samorząd gospodarczy i zawodowy (m.in.: izby, cechy)
Adres siedziby:
wielkopolskieul. Dworcowa 562-052 Szreniawa
NIP:
7773224076
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje społeczne i organizacyjne
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Produkty ze znakami jakości
- Przetwórstwo produktów rolnych
Opis dotychczasowej działalności:
Oddział Wielkopolski Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego jest organizacją zrzeszającą elitarnych producentów żywności z terenu woj. wielkopolskiego, posiadających w swojej ofercie uznane jakościowo produkty regionalne i lokalne.
PIPRiL Oddział Wielkopolski wspólnie z organizacją macierzystą Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, administracją rządową i samorządową tworzy od 2007 roku polski system jakości "Jakość Tradycja" dla produktów tradycyjnych, regionalnych i lokalnych, na wzór krajów Unii. Jest to jedyny polski system jakości uznany przez Komisję Europejską. Wszyscy Członkowie Oddziału Wielkopolskiego należą również do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Sieć ta działa w 8 europejskich państwach i pomaga turystom odnaleźć lokalne przysmaki w Europie.
Głównym celem Oddziału jest wspieranie rozwoju produktów regionalnych i lokalnych, promowanie tych produktów oraz inicjowanie działań mających na celu wzrost świadomości konsumentów na temat jakości produktów dostępnych na rynku lokalnym.
Data rejestracji: 16.01.2017


wstecz |